Array ( [type] => 2 [message] => mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30121 [file] => /home/viablog/public_html/blog/tag.php [line] => 43 )  طراحي هتل طراحي هتل

alireza

هتل سازي

 هتل سازي
هتل سازي امروزه با گسترش صنعت گردشگري و توريست، صنايعي همچون هتلداري و رستوران داري هم جان تازه اي گرفته اند و در اين بين بسيارند هتل‌هايي
كه هر روز بر سطح سرمايه و سوددهي خود مي افزايند و همينطور چه بسيار هتل هايي هم وجود دارند، كه با عدم مديريت و علم و درايت در حوزه هتلداري و
اقتصاد هتلداري، با شكست مواجه مي شوند.

اصول اوليه را اندازي هتل :
اين نكته بسيار حائز اهميت است كه سرمايه گذار همينطور كه حجم بسيار زيادي از سرمايه خود را صرف ساخت و راه اندازي هتل مي نمايد، براي موفقيت
مجموعه خود، در بخش هاي مديريتي و منابع انساني هم نيرو هاي كارآزموده و توانمند را به خدمت بگيرد تا با بكار گيري اصول صحيح مديريتي به بازگشت
سطح سرمايه و سود مجموعه خود كمك نمايد.

واحد اقامتي
هتل يك واحد اقامتي و سياحتي محسوب ميشود كه داراي بخش هاي زير گروه بسياري مي باشد و هر يك ا اين بخشها در ميزان سود آوري و البته برآورده كردن
نياز ميهمان‌ها نقش اساسي و عمده اي را ايفا مي نمايند.

برآورد هزينه هاي راه اندازي هتل سازي
بستگي به متراژ و زير بناي هتل و تعداد اتاقهاي آن و استانداردها و امكاناتي دارد كه قرار است در هتل اجرا گردند، ممكن است يك هتل از تعداد اتاقهاي زيادي برخوردار نباشد ولي از سطح استاندارد كيفي بسيار بالا و سرويس دهي و تشريفات خاصي برخوردار باشد و خوب مسلماً اين هتل ، بايد هم معماري و طراحي منحصر بفردي داشته باشد و هم خدماتي كه قرار است در آن ارائه گردد منحصر بفرد باشند .

نوع ارائه خدمات هتل سازي و ميزان سرويس دهي در آن
بستگي به نگرش كلي و سياست كلي سرمايه گذار و مديريت هتل سازي دارد ، برخي از هتلها در مناطق توريستي بسيار زيبا و كم جمعيت قرار دارند و سياست آنها مبني بر جذب افراد توريست ثروتمند و خاص ميباشد ، بالطبع اين هتل ها نوع خدمات و استانداردهاي خود را بر اين اساس پايه ريزي ميكنند و ممكن است يك
هتل سازي هم در قلب يك منطقه تجاري قرار گرفته باشد و سياست كلي آن مبني بر جذب اكثريت با قيمت مناسب تر باشد ، به هر حال اين نوع نگرش سرمايه گذار و مديريت هتل سازي است كه بخواهد در چه مكاني هتل خود را احداث نمايد و چه نوع خدمات و استانداردهايي را ارائه دهد.

ساخت و راه اندازي يك هتل سازي با سطح كيفي عالي
ابتدا بايد سطح سرمايه، مساحت ملك، خواسته هاي محيطي و زير ساختها در نظر گرفته شوند و مهمتر از همه اينكه با تامين مالي و سرمايه در اين بخش ،
چنانچه بخش مديريت و راه اندازي هتل سازي بدون علم ، درايت و برنامه ريزي عمل نمايد و نتواند سرمايه هتل را در بخش هاي صحيح صرف نمايد ، و سياستي در اين بخش مبني بر بازگشت سرمايه و جذب ميهمان و تامين هزينه هاي اوليه و جاري نداشته باشد ، اين پروژه پس از مدت كوتاهي به بحران مالي برخورده و با
شكست مواجه خواهد شد .

انواع زير ساختها و پيش نيازهاي بخش هاي مختلف
پيش از اقدام به ساختن هتل بايد تمام زير ساختها و پيش نيازهاي بخش هاي مختلف بصورت ريز به ريز تعريف و طراحي گردند و بصورت كاملاً اصولي و كارشناسي عمل شود .
در ابتداي برنامه ريزي جهت افتتاح هتل سازي تمام پيش بيني ها بايد انجام شده باشد ، نقشه كامل بخشهاي مختلف هتل بهمراه ليست تجهيزات و ادوات آنها و جانمايي تجهيزات در اين نقشه ها بايد از قبل انجام پذيرد ، تا با برنامه ريزي صحيح و اصولي همه چيز در جاي خود قرار گيرد .
سازه هتل سازي ، سازه اي نيست كه يك سرمايه گذار بخواهد پس از چند سال نوع متريال و مصالح مصرفي در آن را تغيير بدهد و از طرفي ، هم نما و زيبايي يك هتل ، و هم كيفيت و استقامت مصالح هتل در قدم اول بسيار مهم و حائز اهميت هستند .
به همين منظور سرمايه گذار و تيم اجرايي مهندسين سازه در هتل سازي بايد از مقاومترين و شيك ترين نوع مصالح و متريال و در عين حال خوش نقشه ترين پلان براي ساختمان هتل ، اتاقها و ساير قسمتها استفاده نمايند ، تا الگوهاي ديداري و جذابيتهاي هتل تامين گردد .
در ساخت ، تجهيز و راه اندازي هتل سازي بايد تمام الگوها به نحو احسن رعايت و اجرا گردند ، از مهمترين اين الگوها بايد از الگوهاي ديداري و زيبايي شناسي و خدماتي و رفاهي نام ببريم .
رعايت اين الگوها باعث مي شود در كوتاه مدت هتل به سرعت شناخته شده و حجم بيشتري از ميهمانها را جذب نمايد ، در ضمن اينكه براي آن دسته از ميهمانهايي كه براي مدت طولاني قرار است در هتل سازي اقامت داشته باشند ، فضاي هتل تكراري و سنگين به نظر نرسد و بيشتر با آن مانوس شوند .
از ديگر الگوهاي بسيار مهم كه باعث منحصر بفرد شدن هتل سازي مي گردد ، رعايت الگوهاي حرفه اي و استانداردهاي هتلداري مي باشد ، گزينش پرسنل كارآزموده بخصوص مديريت كارآمد و نكاتي همچون انتخاب ظروف ، لباسهاي شكيل و زيبا و … بسيار مهم و تاثير گذارند .
در اينگونه پروژه ها ابتدا بايد پيش نيازهاي لازم در هتل سازي تعريف گردند و سپس پلان اجرايي پياده گردد.


هتل سازي
راه اندازي هتل سازي
از پيش نيازهاي بسيار مهم در هتلها بايد به سيستم هاي امنيتي(SECURITY) و شبكه دوربين هاي مدار بسته (CCTV) ، سيستم هاي آلارم(ALARM SYSTEM)
و اطفاء حريق (FIRE SUPPRESSION SYSTEM) ، سيستم هاي تهويه (AIR CONDITIONING SYSTEM)، سيستم گرمايشي و سرمايشي (HEATING AND COOLING SYSTEM) ، شبكه هاي ارتباطي (LAN SYSTEM) ، سيستم هاي صوتي و تصويري (AUDIO AND VIDEO SYSTEM) و … اشاره كنيم .

اختصاصي كردن هتل سازي
از آيتمهاي ديگري كه مي توان از آنها براي اختصاصي كردن هتل سازي و بالا بردن سطح كيفي و همينطور ارتقاء ستاره هاي هتل ياد كرد ، ايجاد مجموعه هاي رفاهي و تفريحي در هتل ميباشد . بسياري از هتل سازي داراي سالن هاي مختلف ورزشي ، استخرهاي سرپوشيده يا روباز و محوطه سازي بسيار زيبا و فضاي سبز منحصر بفرد و همينطور فضاي اختصاصي براي بازي كودكان با امكانات لازم مي باشند ، كما اينكه بسياري از هتلهاي لاكچري داراي واحدهاي تجاري فروش پوشاك و… هم در مجموعه هتل مي باشند

تعبيه فضاي ورودي در هتل سازي
تعبيه فضاي ورودي در هتل سازي نيز بسيار مهم است و طراحي اين فضاها بايد بصورت اختصاصي براي ميهمانان در نظر گرفته شوند ، عمدتاً در هتل سازي لوكس
و استاندارد ورودي پرسنل هتل سازي بصورت مجزا تعبيه مي گردد تا تداخلي در بخش ورود و خروج پرسنل و ميهمانها بوجود نيايد . همچنين سالن غذاخوري مجزا
هم براي پرسنل بايد طراحي گردد و ظروف اين بخش هم بايد از ظروف ميهمانها متفاوت باشد و از ظروف ارزانتر در اين بخش استفاده گردد ، در نظر گرفتن اتاقهاي لاكر(LOCKER ROOM)

ساخت هتل
ساخت هتل هزينه ساخت هر متر مربع هتل مانند هزينه ساخت مسكن بستگي زيادي به قيمت زميني دارد كه هتل در آن ساخته مي‌شود. از آنجايي كه
ساخت هتل ها مساحت زيادي طلب مي‌كنند و معمولاً بايد در مناطق استراتژيك شهر باشد. لذا هزينه خريد زمين آن بسيار بالا خواهد بود و سرمايه‌گذاران آن
بايد توانايي مالي بالايي داشته باشند. در اين مقاله به هزينه ساخت هتل هر متر مربع هتل پرداخته شده است ولي در ابتدا توضيحاتي درباره انواع هتل‌ها، نوع گردشگراني كه وارد ايران مي‌شوند، انواع هتل‌ها و هزينه ساخت آن‌ها ارائه شده است. در ادامه با متري چند همراه باشيد.

تامين پاركينگ در هتل ها
تامين پاركينگ در هتل ها بسيار حائز اهميت است بدليل اينكه در زمانهايي كه سالنهاي پذيرايي و مراسمها آماده سرويس دهي به ميهمانان ميباشند ، بايد فضاي پاركينگ ميهمان را هم تامين نمايند تا ميهمان ، با خيالي آسوده به هتل بيايد و دغدغه فضاي پاركينگ را نداشته باشد . يكي از قسمتهاي بسيار مهم ديگر كه بايد در طراحي آن و پيش نيازهاي آن بسيار دقت شود ، اتاقها و يا سوئيتهاي ميهمان ميباشد ، ويو (VIEW) يا چشم انداز اتاق ، نورگير بودن و تامين نور كافي براي اتاقها ،

طراحي هاي اوليه هتل
از ديگر قسمتهاي بسيار مهم در طراحي هاي اوليه هتل در نظر گرفتن لابي (LOBBY) مستقل ميباشد ، لابي هم مكاني است كه ممكن است ميهمان ، مقدار زيادي از زمان خود را براي مطالعه ، قرارهاي كاري ، دور همي ها و يا نوشيدن نوشيدنيها در آن صرف نمايد ، عمدتاً كافي شاپ مركزي هتل در مكان لابي طراحي مي گردد تا ميهمان بتواند از اين فضا لذت بيشتري ببرد و در اين مكان احساس راحتي نمايد.

تجهيز آشپزخانه هتل
يكي ديگر از قسمتهايي كه بايد پلان آن كامل و با برنامه ريزي جامع انجام پذيرد ، آشپزخانه مركزي و ساير آشپزخانه هاي هتل سازي هستند ، زيرا اين بخش بعنوان شريان حياطي و قلب تپنده بخش غذا و نوشيدني و در واقع كل هتل سازي نقش بسيار اساسي را ايفا مينمايد ، بخشهاي مختلف آشپزخانه همچون بخش سرد و اردور زني ، بخش آماده سازي گوشتها و مواد پروتئيني و تخته كاري ، بخش كانترهاي گرم همچون برنج پزي و خورشت پزي ، بخش ديش واشري و پات واشري (DISH WASHING AND POT WASHING ROOM)

زير ساختهايي از هتل سازي
در اين بخش زير ساختهايي همچون فاضلاب و آبروهاي با ظرفيت بالا ، برق سه فاز و تك فاز و نيروگاه برق اضطراري ، سيستم هود و سانتريفيوژ و… بسيار
مهم هستند ، حتي در اين بخش ارتفاع سقف هم استاندارد تعريف شده اي دارد كه بصورت متعارف بايد بيش از 2.5 متر باشد و ترجيحاً بهتر است 3 متر باشد ، ديوارها بايد تا سقف از جنس سنگ مقاوم و يا سراميك مقاوم پوشيده باشند و ديگر پيش نيازها كه هر كدام از اهميت بسزايي برخوردارند.

قسمت آشپزخانه
از ديگر زير ساختهاي لازم در قسمت آشپزخانه ، كانالها و شريانهاي متصل كننده اين بخش به قسمتهاي پذيرايي و سرويس دهي همچون ، تالارهاي پذيرايي
و رستورانها ميباشد . در هتل سازي بصورت متعارف از آشپزخانه به سالنهاي پذيرايي هر كدام يك تا دو آسانسور و يا بالابر تعبيه ميگردد ، تا غذا جهت مراسمها
در كمترين زمان به اين قسمتها ارسال گردد و تداخلي با قسمتهاي ديگر نداشته باشد و سطح كيفي كار نيز در اين بخش ارتقاء يابد .

تجهيز قسمت هاي مختلف هتل
پس از ساخت هتل و تكميل بخشهاي مختلف ساختمان هتل كه از پيش طراحي گرديده اند ، نوبت به تجهيز قسمت هاي مختلف هتل مي رسد . منوهاي غذايي و نوشيدني بايد تماماً از قبل طراحي گردند و كاست كنترل در آنها احتساب و مميزي گردد ، تمامي رسيپي كاردهاي غذاها و نوشيدني ها پس
از آموزش بايد در اختيار بخشهاي مربوطه قرار گيرد تا بر طبق اين استانداردها عمل شود .

رسيپي كارد RECIPE CARD چيست؟
رسيپي كارد برگه ها و شناسنامه هاي تعريف شده غذاها و نوشيدنيها ميباشد ، در اين برگه ها نوع مواد مصرفي با گرماژ دقيق و دستور تهيه بصورت دقيق ذكر
شده است ، بدليل اينكه در بسياري از رستورانها و واحدهاي ارائه دهنده غذا و نوشيدني ، شاهد اين هستيم كه سرآشپز و يا مسئول واحد ، مواد را بصورت
چشمي يا تجربي ريخته و غذا يا نوشيدني را تهيه مينمايد و گاهاً ممكن است غذا شور و يا بي نمك شود اما با وجود رسيپي كارد و رعايت دقيق آن هيچ كدام
از اين مشكلات بوجود نمي آيد

ظروف رستورانها و تالارها
ظروف رستورانها و تالارها و بخشهاي مختلف غذا و نوشيدني بهمراه لوگو هتل بايد از پيش سفارش داده شوند ، همينطور لباس پرسنل قسمتهاي مختلف بايد
از قبل طراحي و سفارش داده شود . كليه تمهيدات لازم بايد در نظر گرفته شود تا در زمان افتتاح هتل هيچ كاستي از لحاظ كمي و كيفي محسوس نباشد و
تمامي بخشها در آرامش كامل شروع بكار نمايند و با سياستي از پيش تعيين شده و تحت نظارت مديريتي كارآمد از سطح كيفي بالايي برخوردار شوند .


هتل سازي
بخشهاي هتل
همانطور كه در قبل هم اشاره شد هتلها داراي بخشهاي زيادي هستند كه از برخي از آنها نام برده شد ، از مهم ترين بخش هاي ديگر در هتلها ، ميتوان به
بخش غذا و نوشيدني (FOOD & BEVERAGE)اشاره كرد كه خود قلب يك هتل محسوب ميشود و داراي بخشهاي زير گروه بسيار زيادي همچون آشپزخانه ها ، رستورانهاي هتل ، تالارهاي پذيرايي ، كافي شاپ ، قنادي و كليه بخشهاي سرويس دهي ديگر در قسمت غذا و نوشيدني (FOOD & BEVERAGE) ميباشد .

انواع بخش ها
بخش هاي لاندري (LANDRY) ، تشريفات (FORMALITY) ، فرانت آفيس (FRONT OFFICE) و رسپشن (RECEPTION)، سالن هاي آمفي تئاتر و همايشها (AMPHITHEATER)، خانه داري و روم سرويس (ROOM SERVICE)و فضاهاي تفريحي و ورزشي از ديگر قسمتهاي مهم در هتل ها هستند كه هر يك در جلب رضايتمندي ميهمانان در هتل نقش بسزايي را ايفا مينمايند .

مرتب بودن اتاقها
آيا تا كنون پيش آمده به مسافرت برويد و در زمان ورود به هتل و يا اتاق محل سكونت خود با يك ناهماهنگي و يا يك اتاق نامرتب و وسايل فرسوده مواجه شويد ؟اينگونه موارد باعث ميشود كه ميهمان هيچ وقت نتواند با اين هتل سازي ارتباط برقرار كند و از آن راضي باشد ، از نكات بسيار مهم كه از وظايف بخش خانه داري
و روم سرويس در هتل ميباشد نظافت اتاقها ، سرويس هاي بهداشتي داخل آنها و يا سوئيتها و نظافت كامل وسايل داخل آنها به نحو احسن ميباشد

احساس راحتي
ميهمان واقعاً بايد در زمان ورود به هتل و اتاق خود احساس خوبي پيدا كند تا بتواند در اين مكان راحت باشد و با محيط ارتباط خوبي برقرار كند ، در واقع اتاق مكان اصلي استراحت و استقرار ميهمان مي باشد و بايد در آن كاملاً احساس راحتي نمايد به همين منظور رسيدگي به اين واحد در هتل در سطح رضايتمندي ميهمان بسيار تاثيرگذار است ، ممكن است در نگاه اول اينگونه مسائل خيلي مهم جلوه نكنند ، اما كيفيت سرويس دهي در اين بخشها ، جزو بالاترين درصدها در تامين
نظرات ميهمانان و جلب رضايت ايشان ميباشند


هتل سازي
اتاقها
اتاقها بايد از لحاظ امنيتي و ورود و خروج كاملاً كنترل گردند و راهروها بايد حتماً به دوربين هاي مداربسته مجهز گردند ، امروزه در هتلهاي مدرن از كارت هاي الكترونيكي بجاي كليد براي اتاقها استفاده مي شود كه استفاده از اين كارتها بسيار به امنيت اتاقها كمك مي كند و ضمن اينكه با استفاده از اين كارتها ، با
خروج ميهمان از اتاق كليه سيستمهاي صوتي ، تصويري ، سرمايشي و گرمايشي بغير از سيستمهاي مورد استفاده همچون يخچال قطع مي گردند

كيفيت
براي برخورداري از كيفيت پايدار در سطح خدمات در هتل سازي ، آموزش نقش بسيار مهمي را ايفا مي نمايد ، از همان ابتدا و قبل از راه اندازي هتل ، پرسنل
تمامي قسمتها بايد بصورت مجزا آموزشهاي لازم را ببينند و رفتارهاي آنها مرتباً چك شود تا از سطح بالاي استانداردهاي رفتاري و حرفه اي برخوردار باشند .

راه اندازي هتل
براي راه اندازي هتل نياز نيست كه سرمايه گذار الزاماً هتل سازي باشد يا در اين زمينه علم بالايي داشته باشد ، فقط كافي است با در اختيار گرفتن يك تيم
قوي متشكل از نيروهاي كارآزموده و صاحب علم هتلداري سرمايه گذاري اين بخش را به ثمر بنشاند .

راه اندازي هتل در تهران
هر چقدر سرمايه گذار در بخشهاي زير بنايي سرمايه گذاري نمايد ، اما مديريتي قوي بر اين بخشها گمارده نشود در واقع سرمايه گذاري با شكست كامل مواجه
شده و هيچ ثمري نخواهد داشت و بالعكس سرمايه گذار با بكار گيري نيروهاي كارآمد و توانمند مي تواند سرمايه هاي خود را حفظ و آنها را در مدت معقولي
افزايش بخشد و به ثمر بنشاند.


برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: <~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1400/6/3 ساعت: ۱۱ توسط:alirezaseo :